SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekya'daki seçimlerde ilk turun galibi belli oldu

Çekya’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yeni Cumhurbaşkanı seçilemedi. Rus yanlısı Milos Zeman ile Batı yanlısı rakibi Jiri Drahos ikinci turda karşı karşıya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çekya'daki seçimlerde ilk turun galibi belli oldu

Çekya'da iki gün süren cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan 9 adaydan hiçbirisi seçimi kazanmak için gerekli olan yüzde 50'lik oy oranına ulaşamadı. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunda kazanan Milos Zeman oldu. Oyların yüzde 99.6'sının sayıldığı ve Zeman'ın bu sonuçlara göre yüzde 38.65 oy aldığı belirtildi.

Rusya yanlısı bir politika benimseyen 73 yaşındaki Zeman, ikinci turda en yüksek ikinci oy oranına (yüzde 26,56) ulaşan rakibi Jiri Drahos ile bir kez daha karşı karşıya gelecek. 

Popülist söylemleriyle tanınan Zeman, Gayrimemnun Halk Hareketi (ANO) Genel Başkanı ve Başbakan Andrej Babiş’in de desteğini aldı. Zeman, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına da destek vermesiyle biliniyor. 

İlk turun resmi sonuçları 16 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Seçimlere katılım oranının yüzde 61.88 olduğu belirtildi. Seçimlerin ikinci turu 26-27 Ocak'ta düzenlenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.