SON DAKİKA
Hava Durumu

Çernobil mağdurları hükümeti protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2011 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2011 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çernobil mağdurları hükümeti protesto etti
KİEV, 02.11.2011 (QHA) – Çernobil Nükleer Santralinde meydana gelen faciadan sonra görev yapan kişiler bugün Ukrayna Bakanlar Kurulu binası önünde protesto eylemi yaptı.
Yaklaşık 200 Çernobilzede Ukrayna Hükümet binası önünde toplanırken güvenliği sağlamak üzere 50’ye yakın polis görev yaptı.  
Eylemler dün başlamıştı. 1 Kasımda Afganistan’da savaşan eski Sovyet askerleri ile Çernobil Nükleer Santralindeki meydana gelen faciadan sonra tehlikenin farkında olmadan görev yapan kişiler olmak üzere çeşitli imtiyaz haklarına sahip olan Ukrayna vatandaşları, bu haklarının iptal edilmesine karşı Ukrayna Bakanlar Kurulu önünde protesto yapmışlardı. Dünkü protestonun eylemcileri Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın Berkut çevik kuvvet timlerinin hükümet binası önünde kurduğu kordonu yararak hükümet binasına girmeye çalıştılar. Eylemciler polis tarafından durdurulmuştu. Dünkü olaylarda hükümet binasına yapılan hücum sırasında bir eylemci omuz kemiğin çıkığı ve hipertansiyon krizi nedeni ile tıbbi yardım gördü.
Ukrayna Başbakan Yardımcısı Sergey Tigpko, 1 Kasım tarihinde hükümet binası önünde yapılan eylemler ile ilgili olarak 5. Kanal televizyonunda yaptığı açıklamada, eylemcilerin istediği paranın, Çernobil aylıklarının, Ukrayna Emekli Sandığında öngörülmediğini kaydetti. Tigipko, “Ukrayna kanunlarında ve bütçesinde böyle ödemeler öngörülmedi, bundan dolayı Ukrayna Emeklilik Sandığında bu para bulunmamakta. Açıkçası, bu konuda bir şeyler yapabilmem için başka birilerinden alıp, ki bunlar özellikle yaşlılardır, Afganistan’da savaşan eski Sovyet askerleri ile Çernobil Nükleer Santralindeki meydana gelen faciadan sonra görev yapan kişilerin aylıklarını ödeyebilirim” dedi.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.