SON DAKİKA
Hava Durumu

Cinayetle suçlanan BYuT milletvekili Viktor Lozinski teslim oldu

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2010 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2010 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cinayetle suçlanan BYuT milletvekili Viktor Lozinski teslim oldu
Cinayetle suçlanan eski BYuT milletvekili Viktor Lozinski, 1 Martta Kiev’de tutuklandı. 
Ukrayna Genel Savcılığından verilen bilgiye göre Lozinski savcılığa kendisi teslim oldu. Ukrayna Genel Savcılığı basın sözcüsü Yuriy Boyçenko, “Lozinski o kadar sıkıştırıldı ki, saklanmanın anlamsız olduğunu anladı” dedi.
Verilen bilgilere göre Lozinski, şu anda Ukrayna Milli İstihbarat Servisinin (SBU) tutukevinde tutuluyor. Hakkında soruşturma yapılıyor.
Lozinski, 16 Haziran’da Kirovograd Bölgesi Golovanov Savcısı Yevgen Gorbenko ve Golovanov Emniyet Müdürü Mıhaylo Kovalski ile birlikte 55 yaşındaki Valeri Oliynik’i öldürmekle suçlanıyor. Ukrayna Genel Savcısı Aleksandr Medvedko, Lozinski’nin yargılanmak üzere dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle 1 Haziran’da parlamentoya başvurdu. Davada ilk başta olay tanığı olarak geçen Lozinski, cinayete karıştığına dair her türlü olası spekülasyonlardan kaçınmak için parlamentoya dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle başvurdu. Ukrayna Parlamentosu 3 Temmuz’da aldığı kararla Lozinski’in milletvekili dokunulmazlığını kaldırdı. Lozinski kayıplara karıştı ve bir süre Ukrayna emniyet güçleri tarafından arandı.
Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.