SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiygöz: Kırım’da Meclis üyeleri tutuklanabilir

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev’in Kırım Tatar Milli Meclisi ile ilgili iddialarını yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çiygöz: Kırım’da Meclis üyeleri tutuklanabilir

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev’in “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Kırım’da sabotaj ve terör eylemleri hazırladığı” yönündeki iddialarının Kırım Tatar meclis üyeleri ve Kırım Tatar Milli Kurultayı delegelerinin tutuklanması ile sonuçlanabileceği fikrini ifade etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, bugün Rus işgali altında bulunan Akyar (Sivastopol) kentinde düzenlenen toplantı sırasında yarımadada Kırım Tatar halkının Meclisinde güya radikal nitelikli suçların artmasında Kırım Tatar Milli Meclisi’nin parmağı olduğunu ve meclisin “aşırıcı eğilimli liderlerinin” güya sabotaj ve terör eylemleri düzenlemeye hazır olduklarını ileri sürdü.

Rus yetkilisinin söz konusu açıklamasını değerlendiren KTMM Başkan Yardımcısı Çiygöz, Patruşev ve diğer Rus yetkililerin benzer açıklamalarının “delice bir şezofreniden beslendiğini” ifade etti.

Çiygöz, bu açıklamalarla bağlantılı olarak, Kırım'daki Ukrayna yanlısı aktivistleri "görüşlerinin mecrasını" değiştirmeye zorlama girişiminde bulunulabileceğini belirterek, “Kırım'da herkes Rus baskısının hedefi olabilir. Bir kişi (siyaseten) aktifse, o zaman ya kayboluyor, ya da sürekli olarak para cezasına çarptırılıyor ya da kendisine karşı ceza davaları açılıyor. İşgalciler çok çeşitli baskı yöntemlerine sahipler.” şeklinde konuştu.

Ahtem Çiygöz, ilk hedefin Kırım'daki mücadelenin ön saflarında yer alan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celâl olabileceğine dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.