SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: '18 Mayıs mitinginin formatını Konstantinov belirleyemez'

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2014 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2014 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: '18 Mayıs mitinginin formatını Konstantinov belirleyemez'

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, 18 Mayıs matem mitingi formatının Kırım Tatarları tarafından belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov’un Sürgünün 70. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek matem mitingini yeni formatta geçirilmesi gerektiğine dair açıklamalarını değerlendirerek, “Konstantinov’u tanıdğım kadarıyla o her gün yeni formata göre hareket ediyor, bunu siz de biliyorsunuz. O, işte, siyasette, yönetimde yeni formata sahip ve Kırım Tatarlarının milli matem gününde davranış formatını belirlemek Konstantinov’a düşmez diye düşünüyorum. Kırım Tatarları, kendileri için kabul edilir formatı bizzat kendileri seçeceklerdir” dedi.

Çubarov bu yıl yapılacak matem etkinliklerinin hem Kırım Tatar Milli Meclisi, hem de hükümet tarafından organize edileceğini kaydederek, “Kırım Tatar Milli Meclisi Organizasyon Komitesi’ni teşkil ettik. Önceki yıllarda olduğu gibi hükümet tarafından organize edilen ve Kırım Tatar halkınca teşkil edilen etkinlikler olacak. Etkinliklerin bir bölümünde hükümet ve Kırım Tatarlarının yolları kesişecektir, ancak 18 Mayıs Kırım matem mitingi Kırım Tatar Milli Meclisi tarafından organize edilecek” dedi.

Kırım Bakanlar Kurulu 22 Nisan’da yapılan toplantısında “Kırım Tatar sürgün kurbanlarını anma etkinliklerin organizasyonu” karar tasarısını kabul etmişti.

Kırım Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov ise, bu sene sürgünün 70. yıldönümü olması sebebiyle ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 21 Nisan’da Kırım Tatarları ve Kırım’ın diğer halklarının rehabilitasyonu kararnamesini imzaladığından dolayı etkinliklerin başka formatta geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Vladimir Konstantinov: “Geleneklerden uzaklaşmak lazım. Devlet Başkanı kararnameyi imzaladı, yani tarihi bir olay gerçekleşti. Bunun için her şey geleneksel olamaz. Etkinliklerin farklı formatı ve havası olmalı” demişti.

Mavile Abkerimova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.