SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Anayasa’da Kırım değişikliği için çalışma grubu kuruldu

Ukrayna anayasasında Kırım’la ilgili düzenlemeler yapmak amacıyla çalışma grubu oluşturuldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Anayasa’da Kırım değişikliği için çalışma grubu kuruldu

Anayasa Komisyonu, Kırım Tatar halkının kendi kaderini tayin etme hakkı ile ilgili “Kırım Özerk Cumhuriyeti” adlı 10. bölümde yapılacak değişiklik ve eklemeleri hazırlayacak çalışma grubunu oluşturdu.



Kırım Tatar Milli Meclisi ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, “Anayasa Komisyonu üyeleri, kısaca müzakere ederek öneriyi kabul ettiler. Biz bugün Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol (Akyar) şehrine ilişkin Ukrayna Anayasası'nda yapılacak değişiklikleri ve eklemeleri hazırlayacak çalışma grubunu oluşturduk.” dedi.



Çubarov, grubun çalışmalarının Kırım Tatarlarının haklarının Ukrayna devleti çerçevesinde yasallaştırılması için çeşitli değişiklikler yapılması yönünde olacağını ifade ederek, “Üniter Ukrayna devleti bünyesinde, Kırım’ın köklü halkı olarak Kırım Tatar halkının vazgeçilmez hakkı olan kendi kaderini tayin etme hakkına doğrudan dayalı Kırım özerk cumhuriyeti statüsü. Çalışmalarımızın parametreleri bunlardır.” şeklinde konuştu.



155728



Söz konusu çalışma grubunun ilk toplantısının 22 Mayıs’ta yapılması planlanıyor.



Daha önce, Refat Çubarov, Ukrayna Parlamentosu kürsüsünden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya Ukrayna Anayasasının Kırım'la ilgili 10. maddesinin değiştirilmesi için en kısa zamanda Anayasa Komisyonunun toplanması çağrısında bulundu.



Bilindiği gibi, 22 Eylül tarihinde Ukrayna Parlamentosu Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya Ukrayna Anayasası’nda Kırım’ın statüsünü bölgesel özerklik yerine Kırım Tatar ulusal özerkliği olarak değiştirmesi önerisinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.