SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: BM’de Rusya’ya Kırım Tatarlarına karşı baskılar soruldu

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: BM’de Rusya’ya Kırım Tatarlarına karşı baskılar soruldu

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, katıldığı Cenevre'deki BM İnsan Hakları Komitesinin toplantı gidişatı ile ilgili bilgi verdi.

Çubarov, Komite üyelerinin Kırım’daki durum hakkında artık bilgi sahibi olduğunu yazdı.

İnsan Hakları Komitesi üyelerine teşekkür eden Çubarov, ilgili üyelerin, Kırım Tatarlarına karşı uygulanan baskılar, belli kişilere uygulanan Kırım'a giriş yasağı, ATR Kırım Tatar televizyon kanalı, okullarda ana dilinde eğitim ve diğer konularda sorular sorduğunu bildirdi.

Bunun yanı sıra Kırım Tatar televizyonu ATR'nin durumunun da ele alındığını belirten KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rus kanunlarına göre kayıt olmak için başvuruda bulunan ve 4 kez de evrakları geri gönderilen ve tescil edilmeyen televizyon kanalının durumunu Rus yetkililerle ayrı görüştüğünü bildirdi.

Çubarov, “10 dakika önce Rusya Federasyonu heyetinin bir delegesi ile gayri resmi görüşme yaptım. İlgili kişi, ATR kanalının tescili ile ilgili hiçbir problem olmadığını ve ATR’nin tescil için başvuru yapması gerektiğini söyledi. ATR kanalının dört defa başvuru yaptığını söyleyince Rus yetkili çok şaşırdı” dedi.

Çubarov, toplantı sırasında Komitenin bir üyesinin, Rusya heyetinden, Kırım Tatar Avdet gazetesine ve gazetenin baş editörü Şevket Kaybullayev’e karşı yapılan baskılar hakkında açıklama istediğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.