SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov’dan Kırım Tatar soykırımı tasarısı için teşekkür

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov’dan Kırım Tatar soykırımı tasarısı için teşekkür

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Parlamentosu’nda, 1944 Kırım Tatar halkının Kırım'dan sürgününü soykırım olarak tanıyan karar tasarısının kaydedilmesi nedeniyle milletvekili Nikolay Knyajıtskiy’e teşekkür etti.

Çubarov kendi Facebook sayfasında, “Ukrayna Parlamentosu’nu temsil eden Ukraynalı vatanseverler tarafından bu inisiyatifin gösterilmesi ve 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde Ankara’da (Türkiye) düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi katılımcılarının Ukrayna devleti ve Ukrayna halkına müracaatı dahil olmak üzere Kırım Tatarlarının tüm çağrılarına destek gösterilmesi, Rusya’nın yine bela getirdiği Kırım ve Kırım Tatar halkı için çok sembolik” diye yazdı.

Refat Çubarov, söz konusu karar tasarısının Ukrayna Parlamentosu’nda oy çoğunluğu ile kabul edileceğinden emin olduğunu belirtti.

Ukrayna Parlamentosu’nda, 1944 Kırım Tatar halkının Kırım'dan sürgününü soykırım olarak tanıyan karar tasarısı kayıt edildi.

Parlamento’nun resmi internet sitesinde kaydedilen söz konusu karar tasarısı, Halk Cephesi Partisi milletvekili Nikolay Knyajıtskiy tarafından hazırlandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.