SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov’dan yeniden entegrasyon yasa tasarısına Kırım önerileri

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’a göre Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması konusu tek bir formül olarak ele alınmalı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov’dan yeniden entegrasyon yasa tasarısına Kırım önerileri

Ukrayna milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Donbas’ın yeniden entegrasyonuna ilişkin yasa tasarısına Kırım’la ilgili öneriler sunmaya hazır.



 



Radio Hayat’a konuşan Refat Çubarov konuyla ilgili olarak, “İkinci okumaya hazırlık yapılacak. Meslektaşlarım başka hangi önerilerde bulunacak bilmiyorum, ama ben kendi önerilerimi şimdiden düşünmeye başladım. Bunların hesaba katılıp katılmaması parlamentoya bağlı. Ancak en önemlisi; Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün geri kazanılması konusu tek bir formül olarak ele alınmalı ve bu formül de devletin kendi topraklarında egemenliğini yeniden sağlamaya yönelik tüm yaklaşımlarına yansıtılmalı.” açıklamasında bulundu.



 



160220



 



Ukrayna Parlamentosu, bugün, 6 Ekim’de “Lugansk ve Donetsk Bölgelerinin Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklarında Devlet Egemenliğinin Sağlamasıyla İlgili Devlet Politikasının Özellikleri Hakkında” isimli yasa tasarısını kabul etti.



 



Söz konusu yasa tasarısına göre Rusya saldırgan ülke olarak tanımlandı.



 



Ukrayna’nın Rus askeri saldırganlığa karşı koymafaaliyetleri ise Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesine ve Ukrayna yasalarına dayanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.