SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: “İt ürür, kervan yürür”

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2010 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2010 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: “İt ürür, kervan yürür”
Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) 1. Başkan Yardımcısı, Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, Rusya yanlısı Rus Bloku ve Tavriçeskiy Soyuz (Tavriya Birliği) partilerinin KTMM’nin yasaklanması için Ukrayna yönetimine yaptıkları başvuruyu “İt ürür- kervan yürür” sözleriyle yorumladı.
Rus Bloku, bugün (31 Mart) yayımladığı açıklamada 29 Martta Moskova metrosunda yapılan ve 39 kişinin ölümüne neden olan terör eyleminden sonra bu trajedilerin Kırım’da meydana gelmesini engellemek amacıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov ve Ukrayna İçişleri Bakanı Anatoliy Mogilyov’a KTMM’nin yasaklanması talebiyle başvuru yaptığını bildirdi. Rus Bloku, KTMM’nin “bölücü organize suç örgütü” olduğunu öne sürerek Kırım Tatar halkının yüksek temsil organı olan KTMM’nin Kırım’da terör kaynağı olduğunu iddia etti. Tavriçeskiy Soyuz, Rus Blokunu bu konuda destekledi.
Çubarov, 31 Martta QHA’ya demeç vererek, aşırı Rusya yanlısı teşkilatların yaptığı açıklamaların dikkate alınmayacak kadar saçma olduğunu söyledi. Çubarov, “Ben bu tür saçma açıklamaları yorumlamayacağım. Bu konuda ne diyebilirim? Burada “İt ürür- kervan yürür” atasözünün yeridir. Gerisini kendiniz düşünün” dedi.
Öte yandan Kırım’da milliyetler arası ilişkiler konusunda faaliyet gösteren uzmanlar, Kırım’daki Rusya yanlısı teşkilatların yapacağı her türlü açıklamanın ancak Rusya Federasyonu tarafından duyulacağını ve destekleneceğini kaydediyor.
Niyara Nagayeva - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.