SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: "Kırım’a elektrik 2 hafta için verildi"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Herson bölgesi sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılanması için işgal edilen Kırım’a bir hattan elektrik sağlanmasının yenilendiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: "Kırım’a elektrik 2 hafta için verildi"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Kahovka-Titan hattından elektrik sevkiyatının, Herson ilinin güney bölgeleri sakinlerinin elektrik ihtiyaçları nedeniyle yenilendiğini söyledi.
 
Ukrayna Parlamentosu’nun toplantısında 9 Aralık tarihinde konuşan Refat Çubarov, yönetimin hattan elektrik sevk edildiği süreyi Herson bölgesi sakinlerine elektrik sağlanmasını normalleştirmek için kullanması gerektiğini belirtti.
 
QHA muhabirinin bildirdiğine göre, işgal edilen yarımadaya elektrik sağlanmasını devlet düzeyde durdurulmasını öngöreni yasa tasarısını Parlamento’ya sunduğunu ifade eden Çubarov, “Söz konusu yasayı ay sonuna kadar kabul etmeyi başaramazsak, başka bir emniyet var, bunu açıklamak istiyorum. Bu salon ve meslektaşlarımın artık hiçbir bakana, hiçbir hükümete böyle bir ihtiyaç olduğu halde, “Kırım Özerk Cumhuriyeti, Ukrayna” yazısının olmadığı elektrik sevkiyatı ile ilgili sözleşmenin imzalanmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum” diye kaydetti.
 
KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Parlamentosu komitelerinin, işgalcilere elektrik sevkiyatının tamamen durdurulmasa da en azından elektrik fiyatının olabildiği kadar arttırılması için yasa tasarısının yıl sonuna kadar tamamlanmasının üzerinde yoğun şekilde çalıştığını bildirdi.
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta da elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 22 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanamaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi.
 
Kırım ablukası koordinatörü Lenur İslâmov, 7 Aralık tarihinde enerji ablukasının Kırım sakinleri için sıkıntı oluşturmaması gerektiği nedeniyle aktivistlerin Kahovka-Titan elektrik hattının devreye sokulmasına izin verme kararına vardığını açıkladı. Refat Çubarov, söz konusu elektrik hattının en fazla 220 MW elektrik sağlayabildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.