SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: ''Komisyon, toprakların verileceği bölgeyi 5 Şubata kadar belirleyecek''-TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2011 05:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2011 05:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: ''Komisyon, toprakların verileceği bölgeyi 5 Şubata kadar belirleyecek''-TEKRAR
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 03.02.2011 (QHA) – Kırım Tatar Mili Meclisi 1. Başkan yardımcısı Refat Çubarov, Akmescit şehri ve Akmescit bölgesindeki toprak zaptlarının (samozahvat) boşaltılması ve özel ev inşaatı için toprak ayırma konularından sorumlu komisyonun sürgünden dönen vatandaşlara toprakların verileceği bölgeyi 5 Şubata kadar belirleyeceğini söyledi.
Kırım milletvekili Çubarov, bugün yapılan Kırım Parlametntosu Sürgünden Dönen Vatandaşlar ve Etnik ilişkiler Daimi Komisyonunun toplatısında “Böyle bir çalışma daha önce de yapılmıştı. Bildiğim kadarıyla bazı kısımlarla ilgili daha önce alınmış teknik kararlar var. Yani, her şey zamanında yapılır” dedi.
Çubarov, komisonun 20 Şubata kadar toprakların verilmesinin teknik ve ekonomik gerekçe hazırlayacağını, 22 Şubata kadar toprağın verileceği kişileri belirleyeceğini söyledi. Çubarov, “Toprağa muhtaç insanların listeleri var. Bu listelerde hem toprağı satmak amacıyla toprak talebinde bulunduğu iddia edilen kişiler, hem gerçekten toprağa muhtaç olan kişiler var. Bu listeler bir zamanlar Sürgünden Dönen Vatandaşlar ve Etnik İlişkiler Komitesinde hazırlandı, listeler yerel idarelerde de var” dedi.
Çubarov, komisyonun 1 Marta kadar haftada 2 kez toplantı yapacağını söyledi.
Kim Nikolayev - Osman Bayramaliyev


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.