SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmalı

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmalı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının, yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu’nun kabul edeceği ilk yasalardan biri olması gerektiğini fikrini paylaştı.

Refat Çubarov, kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “Yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu’nda yıllar devamında Ukrayna’nın birliğini bozan, vatanseverlere baskı uygulayan, Ukrayna’ya karşı ve Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı güçleri düzenli olarak destekleyen birçok insan var… Onlar, şimdi de bize, ülkemize ölümcül darbe indirmek için uygun bir zaman, dışarından talimat bekliyorlar…” diye yazdı.

Açıklamasında Kırım’da insan haklarının ihlallerine değinen Refat Çubarov, “İntikam almak istemiyorum, ama milletvekili dokunulmazlığı arkasına saklanmayı ümit eden her bir alçak cezalandırılmalı. Dolayısıyla milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu’nun kabul edeceği ilk yasalardan biri olmalı” diye kaydetti.

Yeni seçilen Ukrayna Parlamentosu’nun ilk toplantısı 27 Kasım tarihinde yapılacak. Yapılacak toplantıda yeni seçilen Parlamento milletvekilleri yemini birlikte okuyacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.