SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: ''Mogilyov düzelme şansına sahip''

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2011 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2011 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: ''Mogilyov düzelme şansına sahip''
AKMESCİT/SİMFEROPİL (QHA) – Kırım tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı, Kırım Parlamentosu Kurultay Ruh Grubu Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatarlarına karşı olumsuz tavır sergileyen Kırım’ın yeni başbakanı Anatoliy Mogilyov’un düzelme şansına sahip olduğunu söyledi.
Çubarov, 8 Kasımda Kırım Parlamentosunda Mogilyov’un Kırım Başbakanlığına ataması konusunda yapılan oylamadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Allah’ın yarattığı her kulun, özellikle yaşı büyüdükçe değişebileceğini biliyorum. Her şeyin olumlu değiştiğini ümit ediyorum. Onlar, (Mogilyov) Kırım’da herkesle anlaşmak istiyorsa, tarih ile ilgili fikirlerini değiştirmeliler. Bizim birbirimize bugünkü davranışımızı ister istemez geçmiş belirlemektedir. Geçmişe kayıtsız kalmak olmaz ve tarihe sadece kendi menfaatlerimiz açısından davranılmaz. Her insanın düzelme şansına sahip olma hakkı var. Biz ona bu şansı verelim” dedi.
Çubarov, Kurultay Ruh grubunun Mogilyov’un ataması konusunda nasıl oy verdiğine ilişkin QHA’nın sorusunu şöyle yanıtladı: “Gruba giren 5 milletvekili çekimser kaldı. Bunun için sebepler var. Biz, Ukrayna Cumhurbaşkanının sunduğu adayın milletvekillerin çoğunluğuyla onaylanacağını anlıyoruz. Biz, (oylamada çekimser kalıp) bizim için önemli oplan prensiplere mevkidaşlarımızın ve Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov’un dikkatini çektik. Bizim için öncelikli ve en önemli prensip, iktidarın istikrarlı ve sistemli olup Kırım Tatarlarıyla dengeli diyalog kurması prensibidir” dedi. Çubarov, yeni Başbakan Anatoliy Mogilyov’un bu prensibe dayanarak hareket etmesi halinde Kırım’da var olan çoğu sorunu çözüleceğinden emin oluğunu dile getirdi. Çubarov, “Eğer iktidar bir sorunun çözümüne yönelik başka yaklaşımlar seçerse ve iktidarın teklif ettiklerini nsanların yerine getirmesi gerektiği prensibine dayanarak hareket ederse, o zaman toplum ve iktidar çıkmaza gürecekler” dedi.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 7 Kasımda Anatoliy Mogilyov’un Kırım Başbakanı adaylığını onaylamıştı. Kırım Parlamentosu, 8 Kasımda yapılan toplantıda 76 “Evet” oyu ile Mogilyov’un Kırım Başbakanı adaylığını kabul etti.
Ayder Acımambetov - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.