SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: ''Polis çatışmayı kışkırtanları tespit etmeli''

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2012 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2012 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: ''Polis çatışmayı kışkırtanları tespit etmeli''
Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, Akmescit’te bir gece içinde Kırım Tatarlarına karşı yapılan iki saldırının Kırım’da çatışmayı kışkırtmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyerek polisin failleri ve onlarını niyetini tespit etmesi gerektiğini söyledi.
Rusya yanlısı paramiliter Kozak birlikleri, 30 Kasım-1 Aralık günlerini bağlayan gece Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının üzerinde hak ettiği topraklarda kurdukları kulübelerin darmadağın etti. Olayın tanığı olan yaklaşık 20 Kırım Tatarı, saldırgan grubun içinde aynı topraklarda hak iddia eden Rusların da yer aldığını belirttiler. Kırım Tatarları, provokasyon amacı taşıyan saldırıya cevap vermediler. Bu olaydan birkaç saat sonra kimliği belirsiz şahıslar, Büyük Cuma Camii inşaatı için ayrılan arsadaki bekçi kulübesine molotov kokteylli saldırı gerçekleştirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi’nin verdiği bilgiye göre Refat Çubarov, “Saat 16.00 itibarıyla (1 Aralık) Kırım Emniyet Müdürlüğünün http://www.crm-mia.gov.ua/ru/news/ustanavlivayutsya-obstoyatelstva-incidenta-imevshego-mesto-v-simferopole-na-uchastke-otvedennom adresinde Yaltinskaya, 22 adresindeki olay ile ilgili yayımladığı resmi açıklaması var, ama Molodyojnoye mahallesindeki olay ile ilgili hiçbir açıklama yok.”

“Ben, 30 Kasım-1 Aralık 2012 tarihlerini bağlayan gece Kırım Tatarlarına karşı yapılan saldırılarla ilgili fikirlerimi şimdilik açıklamak istemiyorum, ancak bundan birkaç gün önce Kırım Parlamentosunda konuşurken Kırım’daki bazı marjinal siyasetçilerin Kırım’da etnik gruplar arası kini yaymaya yönelik faaliyet gösterdiğine ilişkin emniyet organlarının dikkatini çekmiştim. 'Kırım’da kimin ve niçin çatışmaları körüklemek istediği' sorusuna polisin cevap vermesi gerektiğinden eminim.” dedi.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.