SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: “Rusya’nın boynundaki ilmik sıkışacak”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, ABD yönetiminin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar kararını yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2018 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: “Rusya’nın boynundaki ilmik sıkışacak”

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı saldırısından dolayı batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar yüzünden Rusya’nın giderek daha çok zorluk çekeceğini ifade etti.
 
Kişisel Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar kararını yorumlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, “Moskova’nın boynundaki ilmik gittikçe daha da sıkışacak… Rusya, Kırım’dan geri çekilmeyene ve uluslararası hukuk çerçevelerine dönmeyene kadar” diye belirtti.



165169



Refat Çubarov açıklamasına, “ABD’nin yeni yaptırım listesine, Rus işgalcilerin yarımadada inşa ettiği iki yeni elektrik santralı için kullanılması planlanan Siemens türbinlerinin Kırım’a sevk edilmesi ile ilgili skandalla ilişkisi olan 9 şirket dahil edildi” diye devam etti. 
 
Hatırlanacağı üzere ABD yönetimi, dün 26 Ocak tarihinde, Rusya'nın Kırım'ı işgalini destekledikleri gerekçesiyle 21 kişi ve 9 kurumu daha yaptırım listesine eklediğini duyurdu. Yaptırım listesine alınan kişiler arasında üst düzey iki Rus yetkili; Rusya Enerji Bakanlığından Bakan Yardımcısı Andrey Çerezov ve Operasyonel Kontrol ve Yönetim Departmanı Başkanı Yevgeniy Grabçak da yer aldı. Adı geçen yetkililerin işgal altındaki Kırım'a yasa dışı olarak sevk edilen Siemens gaz türbinleri olayı nedeniyle listeye dahil edildikleri açıklandı. PJSC Power Machines ve Technopromexport LLC adlı şirketlere türbinler dolayısıyla yaptırım uygulanırken Siemens'e yönelik herhangi bir yaptırım kararı alınmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.