SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov sürgünden dönecekler için toprak saklanmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2011 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2011 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov sürgünden dönecekler için toprak saklanmasını istedi
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 04.02.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, 3 Şubatta yapılan Kırım Parlamentosunun Sürgünden Dönen Vatandaşlar ve Etnik İlişkiler Daimi Komisyonu toplantısında toprak zaptı eylemine katılmayan ve sürgün yerlerinde bulunmaya devam eden Kırım Tatarları için de yedekte toprak bulundurulmasını teklif etti.
Çubarov, sürgünden dönen vatandaşların toprak ihtiyacının tatmin edilmesi için bugün Akmescit şehri ve çevresinde zaptedilen toprakların yarısının rezerve edilmesinin yeterli olacağını diğer yarısının ise toprak zaptı eylemcilerine verilmesi gerektiğini söyledi.
Çubarov, “Eğer konut alanı tespit edildikten sonra toprak kalırsa o zaman şehir idaresinin toprağa muhtaç vatandaşlardan başvuruları kabul etmesi gerekir. Çünkü ‘Biz toprağı zaptetmek istemedik, biz toprağı yasal yolla almak istedik’ diyen çok insan var” dedi. Çubarov, toprağın rezerv için ayrılması konusunun Akmescit Belediye Şurasının gündemine alınması gerektiğini söyledi.
Kim Nikolayev - Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.