SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2015 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanına danışması gereken konular olduğunu belirterek, "Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e "Devlet Şeref Madalyası" tevcih töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, hükümetin başının Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu kaydederek, "Ben hükümetin başı değilim. Ben şu anda milletin, cumhurun başı olarak görev yapıyorum. Cumhurun başı olarak da anayasa benim görev alanlarımı belirlemiştir. Bu görev alanım neyse ben bu görev alanım içerisinde bugüne kadar hareket ettim. Bundan sonra da yine aynı şekilde bu görev alanım içerisinde hareket etmeye devam edeceğim. Ama görev alanımla alakalı da birilerinin spekülasyon yapmasına müsaade etmem" diye konuştu.

Kimsenin kendisine görev alanını ya da yapacağı çalışmaları öğretmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Görev alanımı gayet iyi biliyorum. Bu işin çok da acemisi değilim. Sadece 12 yıl, 14 yıl bu ülkede ben başbakanlık yaptım. Bir yıldır da cumhurbaşkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla Anayasa ve yasalarda konuyla ilgili ne var, ne yok hepsini bilen birisiyim. Bu konuda 'Cumhurbaşkanı kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın' ifadelerini kullananlar, onların Anayasa'nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onların önce adresleri öğrenmeleri lazım, adresleri de bilmiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini verdiğini ve Davutoğlu'nun da çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatarak, şunları kaydetti: "Şu anda anamuhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var. Dün Sayın Başbakanın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe - cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisinin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir."

Asya Atila

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.