SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoglu: Erken seçim kararı da TBMM'de alınmalı

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2015 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2015 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Davutoglu: Erken seçim kararı da TBMM'de alınmalı

Türkiye Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na verilen arada, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, sıkıyönetim yıllarının Türkiye'de geride kaldığını kaydederek, "Demokrasilerde seçimlerde oluşan Meclis nihai çözüm makamıdır ve siyasi sorunların tartışılacağı, konuşulacağı yerdir" dedi.

Siyasi partilere çağrı

"Bazı partiler sorumluluktan kaçarken, bazı liderler sadece polemik yaparak gelecek seçimlere dönük şimdiden polemik yığınağı yaparken, biz hem hükümet kurma sorumluluğunu yerine getirdik, hükümet kurmak amacıyla yürütülen koalisyon görüşmelerini hem de ülke yönetimi için gece gündüz çaba sarf ettik" şeklinde konuşan Davutoğlu, siyasi partiler e de çağrı da bulunarak şunları söyledi:

"Gelin biz görevimizi yapalım"

"Ben bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunmak istiyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, "24 Ağustos günü gelmeden önce, TBMM içinden bir hükümet çıkamadığı için Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümet çıkmaması dolayısıyla erken seçim kararı almasına mahal bırakmaksızın gelin biz görevimizi yapalım ve TBMM içinden bir hükümeti, erken seçim kararını da TBMM içinde alarak biz vazifemizi yapalım" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli'ye buradan çağrıda bulunuyorum, en kısa zamanda nerede ve hangi şartlarda isterlerse bir araya gelmeye hazırım. İstedikleri mekanda, istedikleri süreyle, istedikleri gündemle oturmaya hazırım."

Asya Atila

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.