SON DAKİKA
Hava Durumu

Demokratlar Rusya destekli reklamlarla ilgili açıklama istiyor

Uzmanlar, son iddialarla birlikte, yabancı hükümetlerin seçimleri etkileme ve diğer müdahalelerinin engellenmesi adına yeni düzenlemeler gerçekleştirilmesinin oldukça önemli hale geldiğini belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 22:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Demokratlar Rusya destekli reklamlarla ilgili açıklama istiyor

Geçtiğimiz günlerde Rusların, 2016 ABD seçimlerine etki etmek amacıyla sosyal medya platformu Facebook'taki politik reklamları kullandığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu iddiaların ardından Demokrat Parti milletvekillerinin bugün, 20 Eylül'de, sosyal medya reklamlarında şeffaflığın sağlanması için Federal Seçim Komisyonu'na talepte bulunduğu bildirildi.



159276



Silikon Vadisi şirketlerine, sanal ortamdaki politik reklamların şeffaf olmayan işleyişlerini daha açık hale getirecek düzenlemeler gerçekleştirmesi yönünde talepler olduğu uzun zamandır biliniyordu. Uzmanlar, son iddialarla birlikte, yabancı hükümetlerin seçimleri etkileme ve diğer müdahalelerinin engellenmesi adına bu düzenlemelerin gerçekleştirilmesinin oldukça önemli hale geldiğini belirtiyor. 



Bir milletvekili seçim komisyonuna yazdığı mektupta, "Sosyal medya platformları, son derece zengin ve detaylı kullanıcı veritabanlarıyla milyonları hedefleme kabiliyeti sunuyor. Gördüğümüz gibi, bu kullanıcılara ulaşmanın düşük maliyeti, yabancı düşman aktörleri, bizim seçim işleyişimizi aksatmaları için oldukça güçlü yeni bir araç ile donatıyor." ifadelerine yer verdi. Bahse konu mektubu Temsilciler Meclisi ve Senato'dan 20'ye yakın Demokrat Partilinin imzaladığı aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.