SON DAKİKA
Hava Durumu

Denisenko: FSB ile Kadırov adamları arasında açık savaş başladı

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2015 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2015 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Denisenko: FSB ile Kadırov adamları arasında açık savaş başladı

Ukrayna Parlamentosu Petro Poroşenko Bloku milletvekili Vadim Denisenko, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov’un temsilcileri arasında açık savaşın başladığını söyledi.

Ukrayna’nın Espreso.tv televizyon kanalın canlı yayınında konuşan Denisenko, Moskova’da öldürülen Rusya'nın önde gelen muhalif lideri Boris Nemtsov’un, söz konusu savaşın kurbanı olduğunu iddia etti.

Rusya’nın muhalif liderlerinden biri olan Aleksey Navalnıy ve Nemtsov cinayetinin kendi araştırmasını yapan Rusya’nın ‘Novaya Gazeta’ (Yeni Gazete) gazetesinin bilgilerine göre Nemtsov cinayetini, Ramzan Kadırov’a çok yakın olan Ruslan Germeyev’in sipariş ettiğini anlatan Denisenko, “Navalnıy blogun sonucundan söz edecek olursak, FSB ve Kadırov’un adamları arasında büyük savaşın başladığını ve bunun Nemtsov cinayetinin nedeni olduğunu söylemek lazım” dedi.

Denisenko, ‘Novaya Gazeta’ gazetesinin verilerine göre, muhalif Mihail Hodorkovskiy, Kseniya Sobçak ve diğer muhalif temsilcilerin kara listesinde olduğunu ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.