SON DAKİKA
Hava Durumu

Devam eden yaptırımlar Rusya'yı yeni hamlelere zorluyor

Rusya, savunma sanayi hizmetleri için ayrı bir banka kuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Devam eden yaptırımlar Rusya'yı yeni hamlelere zorluyor

Moskova’nın, yaptırımlar nedeniyle savunma sanayini finanse etmek maksadıyla ayrı bir banka kuracağı belirtildi. Financial Times’in haberine göre, Rusya Merkez Bankası, Rusya'nın dokuzuncu en büyük bankası olan Promsvyazbank'ın "askeri-endüstriyel kompleks işletmelerine hizmet etmek için özel amaçlı bir banka" olacağını bildirdi.

Merkez Bankası, geçen yılın sonunda, batmasını önlemek için Promsvyazbank'a geçici bir yönetim atadı. İlk değerlendirmelere göre, banka muhtemelen 200 milyar rubleye (3.5 milyar dolar) kadar yeniden sermayelendirmeye ihtiyaç duyacak.

Savunma hizmetleri için yeni bir bankanın kurulmasının, Kremlin'de yeni ABD yaptırımlarından kaçınılması konusu kapsamında tartışıldığı belirtildi. Fitch Ratings analistlerinden Aleksandr Danilov'a göre, Promsvyazbank'ın Sberbank ve VTB yerine savunma sektörünü kredilendirmesi bekleniyor. Danilov, “Onlar, yaptırımlara maruz kalmak istemiyorlar, bu çok açık." dedi.

Hem Sberbank hem de VTB, Batı'da sermaye çekimine getirilen kısıtlamalara tabi, ancak Rusya'nın savunma sektörünün çoğunun aksine kara listeye dahil değiller. Rusya'nın en büyük özel bankası olan Alfa-Bank bu ay, Rus savunma şirketleri ile artık çalışmayacaklarını açıklamıştı.

Promsvyazbank’ı da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arkadaşlarına ait olan Visa ve MasterCard'ı kullanamayan ve dövizle işlem yapamayan iki banka olan Rusya ve SMP ile aynı kısıtlamalar beklediği tahmin ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.