SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı’ndan “Kremlin raporu”na yorum

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin, Rusya’nın saldırgan politikasından, Rusya devletinin değil, belirli kişilerin sorumlu olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanı’ndan “Kremlin raporu”na yorum

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya Federasyonu’nun saldırgan politikasından, soyut devlet olarak Rusya’nın değil, belirli kişilerin sorumlu olduğunu ifade etti.
 
QHA muhabirinin aktardığına göre, 30 Ocak tarihinde gazetecilere konuşan Pavlo Klimkin, ABD Hazine Bakanlığı’nın Kongre’ye sunduğu Putin ile yakın olan ve yaptırım uygulanabilecek isimlerin yer aldığı “Kremlin raporu”nu yorumladı.
 
Klimkin, “Söz konusu liste, ABD’nin Rusya’nın uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal ettiği, Rusya’nın uygar dünyada demokratik kurumların işleyişini sistematik olarak bozmaya çalıştığı kanaatinde olduğunu gösteriyor. Söz konusu listenin yayınlanması, soyut “Rusya”nın yanı sıra listede ismi bulunan herkesin uluslararası hukuk normları ihlal edildiği için kişisel ve toplu şekilde sorumlu olduğu anlamına geliyor” diye kaydetti.
 
Daha önce ilgili listeyi yorumlayan Ukrayna Adalet Bakanı Pavlo Petrenko, ABD Hazine Bakanlığı’nın Kongre’ye sunduğu Putin ile yakın olan ve yaptırım uygulanabilecek isimlerin yer aldığı “Kremlin raporu”nun, Rusya Federasyonu için son uyarı olduğunu ifade etti.



165265



ABD Hazine Bakanlığı'nın kongreye sunduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın olan ve yaptırım uygulanabilecek isimlerin yer aldığı “Kremlin raporu” olarak adlandırılan liste yayınlandığı bildirilmişti.
 
Listede yer alan 114 üst düzey yetkili arasında Başbakan Dmitriy Medvedev, Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Anton Vayno, yardımcısı Aleksey Gromov, Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in danışmanı Vladislav Surkov, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov, Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin var.
 
Listeye dahil edilen 96 iş insanı arasında ise Alişer Usmanov, Roman Abramoviç, Süleyman Kerimov, Kasperskiy Laboratuvarı kurucusu Yevgeniy Kasperskiy, Pyotr Aven ve Vladimir Potanin, Arkadiy ve Boris Rotenbergler, Gennadiy Timçenko, Oleg Tinkov bulunuyor.
 
“Kremlin raporu”nu yorumlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu raporun Rus-Amerikan ilişkilerini zorlaştıran ve uluslararası ilişkilere bir bütün olarak zarar veren düşmanca bir davranış olduğunu ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.