SON DAKİKA
Hava Durumu

DKTK: Rusya rejiminin adı artık “İleri Totaliterizm"

DKTK tarafından Kırım’da yaşanan tutuklamalar hakkında yayınlan bildiride Rusya Federasyonu'nun yönetim rejiminin artık “İleri Totaliterizm" olduğunu vurgulayarak, hür ve demokratik dünyanın buna karşı tedbirler alması gerektiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
DKTK: Rusya rejiminin adı artık “İleri Totaliterizm"

Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) tarafından yayınlanan bildiride Kırım'da yaşanan tutuklamalara dikkat çekilerek, "Rusya Federasyonu’nun barbarca işgal ettiği anavatan Kırım’da 6 Mayıs 2016-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında işgalci güçler tarafından 129 Kırım Tatarı tutuklanmıştır. İlk kez 6 Mayıs günü Cuma namazını kılan 100 Kırım Tatarının topluca tutuklanması ile başlayan hukuk dışı uygulamalar, bugün 12 Mayıs tarihinde Bahçesaray’da Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı Hançayırı (6.Mikrorayon) mahallesinde ev baskınları ve tutuklamalar ile devam etmiştir" diye belirtildi.

Bütün bu gelişmelerin Kırım’da insan hakları, özgürlükler ve demokratik haklara yönelik doğrudan bir saldırı halini aldığı ifade edilen bildiride şunlar kaydedildi: "Rusya’nın gerçekleştirdiği bu eylemlerle artık Stalin dönemi Sovyetler Birliği ya da Hitler Almanya’sından daha totaliter bir rejime büründüğü sabittir. Rusya Federasyonu'nun rejiminin adı artık “İleri Totaliterizm”dir. Bu rejim; Rusya Federasyonu’nda yaşayan tüm halklar, Rusya’nın işgal ettiği Kırım ve Doğu Ukrayna’da yaşayan bütün masum insanlar ve Suriye’de yaşayan halklar için açıkça vahşet, baskı ve yok etme politikası izlenmektedir." 

"Hür ve demokratik dünyanın Rusya’nın yeni rejiminden doğan tehditleri ve tehlikeleri bir an evvel algılaması ve gereken tedbirleri alması kaçınılmaz bir zorunluluktur" ifadesine yer verilen bildiriye şöyle devam edildi: "Rusya Federasyonu, onun işbirlikçileri ve doğu Ukrayna’da faaliyet gösteren ayrılıkçılar, hukuksuz ve kanunsuz olarak tutukladıkları bütün Kırım Tatarlarını ve Ukrainleri derhal serbest bırakmalı; işgallerine ve ayrılıkçı faaliyetlere son vermelidir. Dünya Kırım Tatar Kongresi, kendi halkı Kırım Tatarları, Doğu Ukrayna’daki Ukrainler ve diğer halklar, Rusya Federasyonu vatandaşı bütün milletler ve bu vahşi “ileri totaliterizm” rejimi tehdidi altındaki bütün insanlık için insan hakları ve hukukun üstünlüğünü sağlama çabalarına yılmadan devam eder ve bütün insanlığı bu çabaya ortak olmaya davet eder."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.