SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu Avrupa'da NATO üsleri talep ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2015 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2015 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doğu Avrupa'da NATO üsleri talep ediliyor

Bükreş'te 3-4 Kasım 2015 tarihleri arasında NATO ülke liderleri toplantısı gerçekleşecek. Doğu Avrupa'daki son gelişmelerin neticesinde ve özellikle Rusya'nın bölgedeki hamlelerinden dolayı, toplantıda alınacak kararlar şimdiden büyük ilgi çekmeye başladı.

Polonya Cumhurbaşkanı danışmanı Krzysztof Szczerski, yaptığı bir açıklamada, "Bükreş'teki toplantıda Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin liderleri, Rus saldırganlığının karşısında, daimi NATO üsleri talep edecekler" dedi. Polonya uzun yıllardan beri kendi topraklarında daimi NATO üslerinin inşa edilmesini istiyor. Ülkenin yeni Cumhurbaşkanı Andrzej Duda bunun kendisi için bir öncelik olacağını açıkladı. Polonya Cumhurbaşkanı’na göre, Almanya gibi Batılı ülkeler Rusya'yla ilişkilerini bozmamak için bu fikre karşı çıkıyorlar. Financial Times'a yaptığı açıklamalarda Duda, "Artık Polonya askersiz bir bölge olmamalı" ve "NATO askeri üslerin sınırı Almanya değil Polonya olmalı" dedi.

Bükreş'teki toplantıya Romanya, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan'ın liderleri katılacak. 3-4 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan toplantı 2016 Varşova NATO zirvesinin hazırlanmasında bir etap olarak görülüyor. Toplantıda ele alınacak en önemli konulardan birisi NATO'nun Doğu Avrupa'daki askeri üsleri olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.