SON DAKİKA
Hava Durumu

Doping kullanan Rus sporcu olimpiyat madalyasını iade edecek

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), bugün 22 Şubat’ta, 2. Testte de yasaklı madde kullandığı teyit edilen Rus sporcunun durumunu görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Doping kullanan Rus sporcu olimpiyat madalyasını iade edecek

Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatlarında eşiyle birlikte karışık çiftler curling dalında yarışan ve yapılan 2 testte de yasaklı meldonium maddesi kullandığı tespit edilen Rus sporcu Aleksandr Kruşelnitskiy, olimpiyatta kazandığı bronz madalyayı iade edecek.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rusya Curling Federasyonu basın sözcüsü Valentina Parinova, Rus sporcunun, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS), bugün 22 Şubat’ta yapacağı ve durumunun görüşüleceği toplantıya katılmayı reddettiğini bildirdi.



“Doping testte meldonium tespit edildiğini reddedemediğimiz için madalyaları iade edeceğiz” diyen Parinova, Kruşelnitski’nin doping kullanmadığını kanıtlamaya çalışacaklarını söyledi.



166446



Rus sporcu Aleksandr Kruşelnitskiy, Güney Kore'de düzenlenen 2018 Kış Olimpiyatları'nda eşiyle birlikte karışık çiftler curling dalında bronz madalya kazanmıştı.



Meldonium adını taşıyan ve kan basıncını yükselten kalp ilacı, 2016 yılından bu yana pek çok spor dalında yasaklı madde listesine alındı. Söz konusu ilacın alınıp alınmadığı basit idrar tahlili vasıtasıyla tespit edilebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.