SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın en güçlü ordusuna sahip 5 ülke

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyanın en güçlü ordusuna sahip 5 ülke

Amerika’da iki ayda bir yayınlanan The National Interest dergisi, birçok parametre dikkate alınarak hazırlanan dünyanın en güçlü ordusuna sahip 5 ülkenin listesini yayınladı.

Derginin hazırladığı listede ilk sırada, çoğu savaş veteranı olan 535 bin askere sahip ABD ordusu yer alıyor. Modern askeri donanıma, lojistik sistemlere sahip olan ABD ordusu, kendi yarımküresinin dışında da farklı askeri çatışmalara katılabilir.

Asya’nın en büyük ordusu olan Çin Halk Kurtuluş Ordusu, listede 2. sıraya yerleşti. Sadece kara kuvvetlerinde 1 milyon 600 bin asker olan Halk Kurtuluş Ordusu'nun, Çin’in sınırlarını koruduğu ve “global çapta” mücadelelerde iştirak etmek için yeterli güce sahip olduğu belirtildi.

Dergi listesinin 3. sırasında yer alan Hindistan ordusu, 1 milyon 120 bin kişiden oluşuyor ve Asya’nın 2. en büyük ordusu. Dergide yapılan açıklamaya göre, coğrafik açıdan geleneksel rakipleri Pakistan ve Çin arasında kalan Hindistan, toprak sınırlarını koruyabilecek orduya ihtiyaç duyuyor. Ülkede sık sık meydana gelen isyanlar ve ülkedeki istikrarsız durum, Hindistan’ın güçlü kara kuvvetlerine sahip olmasını gerektiriyor.

Listenin 4. sırasını Rusya ordusuna veren dergi, Rusya Federasyonu kara kuvvetlerinin 285 bin askerden oluştuğunu ve bu sayının ABD ordusunun yaklaşık yarısı olduğunu belirtti.

Rus ordusunun oldukça iyi donanıma sahip olduğu ifade edilen dergide, Rusya’nın büyük bir ülke olduğu ve her bir askere yaklaşık 60 kilometre karelik bir alan denk geldiği kaydedildi. Bununla birlikte, Rus askerlerinin çoğunun, 1990’lıların başlarında Çeçenistan’da elde edilen askeri deneyime sahip olduğu dile getirildi.

Dergi listesinin 5. sırasında 102 bin askerden oluşan Birleşik Krallık ordusu yer alıyor. Dünya standartlarına göre çok büyük olmayan ordunun, bugün Avrupa’nın en güçlü ordusu ve hem karada hem deniz ve havada en farklı askeri operasyonlar düzenlemeye hazır olan ordu olduğu kaydedildi.

The National Interest dergisi, Amerika’da iki ayda bir yayınlanıyor. Dergi, dış ilişkiler konularıyla sınırlı kalmayarak sosyal farklılıklar, teknolojik yenilikler, tarih ve dinin devlet davranışlarını etkilemesi gibi farklı konulara dikkat çekmeye çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.