SON DAKİKA
Hava Durumu

Ekonomi Bakanlığı’ndan Rusya açıklaması

Ekonomi Bakanlığı Rusya'dan yapılan tarım ürünlerine ithalatına kısıtlama ve kota uygulaması getirdiği haberlerinin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ekonomi Bakanlığı’ndan Rusya açıklaması

Türkiye Ekonomi Bakanlığı yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan tarım ürünleri ithalatına kısıtlama getirdiği iddialarına ilişkin, "Söz konusu haberler doğruyu yansıtmamakta olup, Türkiye imzalanan mutabakata sadıktır." diye kaydedildi.



Türkiye’nin Rusya ile ticaret hacmini artırmak için kararlı bir tutum ortaya koyduğu ve iki ülke başbakan yardımcıları arasında bu hafta ticaret önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik ortak bildiri imzalandığı hatırlatılan açıklamada, "İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerde yakalanan son derece olumlu ve geleceğe dönük somut adımlar içeren atmosfere rağmen, bir kısım basın yayın organlarında yer alan ve Rusya’dan tarım ürünleri ithalatına kısıtlama getirildiğine ilişkin haberler doğruyu yansıtmamakta olup, Türkiye imzalanan mutabakata sadıktır.” ifadeleri kullanıldı.



156113



 



 



Rusya basınında dün, 25 Mayıs öne çıkan Vedomosti gazetesi kaynaklı haberde Türkiye’nin Rus buğdayının ithalatına yeni getirdiği iddia edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.