SON DAKİKA
Hava Durumu

Enver Arpatlı görevinden alındı

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2015 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Enver Arpatlı görevinden alındı

Aluşta Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı Enver Arpatlı, Aluşta Belediye Başkanı Yardımcılığı görevinden alındı.

QHA’ya konuşan Arpatlı, söz konusu bilgiyi doğruladı.

Daha önce QHA muhabiri, Aluşta Belediyesi'ne başvurup Arpatlı’nın durumu ile ilgili bilgi istedi.

Enver Arpatlı’nın izinde olduğunu, ancak iznin ne zaman biteceğini bilmediğini anlatan Aluşta Belediye yetkilisi, Arpatlı’nin işe çıkıp çıkmayacağı sorusuna ‘Büyük ihtimalle, hayır’ cevabını verdi.

Şimdilik Aluşta’da milletlerarası ilişkiler ile ilgili konularla, Aluşta Valiliği Milletlerarası İlişkiler Bölüm Başkanı Emil Mecitov’un ilgileneceği kaydedildi.

Öte yandan Arpatlı'nın, Kırım Rus yönetimi Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek ve Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Zaur Smirnov’un görevden alınmasını istediği öğrenildi. Arpatlı, QHA'ya yaptığı açıklamada bu bilgiyi doğruladı.

Arpatlı ayrıca, Facebook’ta Kırım Tarih Müzesi Kurucusu Güliver Altin’in mesajını paylaştı.

Altin, “Milletlerarası uyum politikasının çöküşü, Kırım Cumhuriyeti’nde kültürler arası diyaloğun ve milli kültürlerin korunmasının zorlaşması sebebiyle Ruslan Balbek ve Zaur Smirnov istifa etmeli! ” diye yazdı.

Altin’i desteklediğini kaydeden Arpatlı, “Böyle yetkisizlik Cumhuriyete zarar veriyor. Federal programını hayata geçirme süreci de suya düşürüldü!” şeklinde yazdı.

Aluşta Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı Enver Arpatlı, 2014 yılının Haziran ayında Aluşta Belediye Başkanı Stanislav Kolota’nın yardımcılığına atanmıştı. Arpatlı'nın, belediye hizmetleri ve milletlerarası ilişkilerden sorumlu olacağı bildirilmişti. Milletlerarası ilişkiler, daha önce Belediye Başkan Yardımcısının sorumluluk alanına girmiyordu.

Arpatlı, Rus yönetiminde çalışmaya başlamadan önce, Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Zaur Smirnov ve Kırım Tatar Milli Meclisi’nin diğer üyeleri gibi Ukrayna’ya destek çıkıyordu.

Örneğin, Enver Arpatlı ve Zaur Smirnov, 26 Şubat 2014 tarihinde Kırım Parlamentosu önünde yapılan mitinge katılıp Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.