SON DAKİKA
Hava Durumu

Enver Mamutdinov, Sivastopol Bölge Meclisi Başkanı oldu

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2012 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2012 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Enver Mamutdinov, Sivastopol Bölge Meclisi Başkanı oldu
20 Ekimde Sivastopol’de yapılan seçimler sonucunda bölgede bulunan yerel meclislere seçilen yeni üyelerin katıldığı kongrede Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisi başkanı olarak Enver Mamutdinov seçildi.

Kırım Tatar Milli Meclisinin (KTMM) verdiği bilgiye göre kongreye toplam seçilen 38 yerel meclis üyesinden 36’sı katıldı.

Kırım Tatar Yerel Meclis seçimlerinden sorumlu komisyon başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Milli Yerel Özyönetim Organları Tüzüğü gereğince kongreye başkanlık etti. Kongreye, Kırım Tatar Milli Kurultayı Teftiş Komisyonu Başkanı Kurtseyit Abdullayev, KTMM üyeleri Ali Hamzin ve Zair Smedlâyev, Sivastopol Valiliği İç Siyaset ve Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı O.Kotlyarov, Sivastopol Belediye Şurası üyesi V.Malikov, yerel meclis seçimlerinden sorumlu yere seçim komisyonlar üyeleri iştirak etti.

Kongre hacı Lütfü Ağa’nın okuduğu dua ile başladı, sonra kongre delegeleri 1932-1933 suni açlık ve siyasi baskı kurbanlarını saygı duruşu ile andı.

Kongrenin gündemine Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı ve bölge meclis kadrosunun oluşturulması konuları yer aldı.

Talat Süleymanov, Enver Mamutdinov ve Lemara Kaybullayeva Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanlığına aday gösterildi. Talat Süleymanov adaylığını geri çekince Enver Mamutdinov ve Lemara Kaybullayeva’nın isimleri seçim pullarına dâhil edildi. Gizli oylama sonucunda seçimleri Enver Mamutdinov kazandı.

Enver Mamutdinov, 21 Ağustos 1975 tarihinde Taşkent bölgesinde doğdu. 2006 yılında Sivastopol Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Evli, 4 çocuğu var. Şu anda Şulü (Ternovka) köyünde yaşıyor.

Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisine Sivastopol Kırım tatar Yerel Meclisleri başkanlarının yanı sıra Mamutdinov’un teklifi ile Diana Asanova ve Talat Süleymanov dâhil edildi.

Kongrenin hemen ardından Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda Talat Süleymanov Sivastopol Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkan Yardımcılığına, Abdülhamit İzmaylov da Bölge Meclis Sekreterliğine seçildi.

Sivastopol Bölge Meclisi, en yakın toplantıda bölge meclisinin çalışma planını hazırlayıp onaylama kararı aldı.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.