SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan, Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Sakimov'u kabul etti

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2011 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2011 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan, Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Sakimov'u kabul etti
BİŞKEK (A.A) - Nezir Aliyev - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan ziyareti sırasında başkent Bişkek'te, Kırgızistan Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Murafaddin Sakimov'u kabul etti.
     Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği yeni hizmet binasının açılış törenine katıldıktan sonra gerçekleşen Ahıska Türkleri temsilcilerini kabulü, basına kapalı yapıldı.
     Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Sakimov'un, Başbakan Erdoğan'a, Kırgızistan'da yaşayan yaklaşık 40 bin Ahıska Türkü ve dünyadaki tüm Ahıska Türkleri ile ilgili istek ve önerilerini içeren bir mektup verdiği belirtildi.
     Sakimov, görüşmeden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erdoğan ile görüşmenin çok verimli, sıcak ve samimi bir havada geçtiğini bildirdi.
     Sakimov, Başbakan Erdoğan'ın Ahıska Türklerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade ettiğini ve mektupta yeralan, Türkiye'de ikamet izni ile vatandaşlık konuları, Gürcistan'ın Ahıska eyaletine göç ile Kırgızistan'daki kültürel ve ekonomik durumlarıyla ilgili önerilerine tam destek verdiğini kaydettiğini söyledi.
     Ahısha Türkleri Derneği'nin bulunduğu Kırgızistan Halklar Asamblesi binasının toplantı salonunda, Devlet Bakanı Faruk Çelik'i, Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı Musa Kulaklıkaya ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı davul zurnayla karşıladıklarını belirten Sakimov, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da, büyükelçilik konutunda, Ahıskalı Türk kadınları kabul ettiğini anımsattı.
     Sakimov, Başbakan Erdoğan'ın Kırgızistan'a ziyaretinin Kırgız halkı yanısıra Ahıska Türklerine büyük moral verdiğini ve kendisinden gurur duyduklarını, kendisine minnettar olduklarını dile getirdi.
     Erdoğan ile görüşen Sakimov'a Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden emekli Albay Emil Gamidov ile öğretmen Raşad Şamilov da eşlik etti.
     Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın, Kırgızistan'ın güneyinde yaşayan Karadenizli bir grup vatandaşı da kabul ettiği öğrenildi.

AA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.