SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan’dan Kırım Tatarlarıyla dayanışma çağrısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. İslam Zirvesi'nde, Ukrayna, Kırım Tatarlarıyla dayanışma gösterilmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan’dan Kırım Tatarlarıyla dayanışma çağrısı

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Basın Servisi'nin bildirdiğine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'nde, Ukrayna ve Kırım Tatarlarıyla dayanışma gösterilmesi çağrısında bulundu.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Başkanlık yapan ülke Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine Ukrayna devletiyle, işgal edilen Kırım’da ikamet eden “Müslüman kardeşleri, Kırım Tatarlarıyla” dayanışma gösterme çağrısında bulundu” diye kaydedildi.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi’nde açılışında yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın, diğer coğrafyalarda hakları ve gelecekleri için mücadele eden Müslüman toplumlara daha fazla sahip çıkması gerektiğini belirttiği bildirilmişti. Kırım işgaline de vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kesimler içinde yer alan KKTC'deki kardeşlerimize karşı, on yıllardır uygulanan izolasyonu hep birlikte kırmalıyız. Kıbrıs'ta yaşayan kardeşlerimize yalnız olmadıkları mesajını, İslam dünyası olarak, bizler vermeyeceksek kim verecek? Ada'da Türk tarafı aleyhine adaletsiz bir şekilde bozulan dengelerin bir ölçüde düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunmak, tüm Müslümanların ortak sorunudur diye düşünüyorum. Aynı şekilde Balkanlar'dan, Güney Doğu Asya'ya ve Afrika'ya kadar dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Müslüman toplumlar, İslam aleminin güçlü desteğine ihtiyaç duyuyor. Ukrayna'da Kırım işgali... Buna sessiz kalmak mümkün mü? Kırım'da da kardeşlerimiz topraklarında mağdur ve mazlum” demişti.
 
Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul’da başlayan “Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma” konulu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi’ne katılıyor.
 
Zirvesi’nde Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Somali, Mali, Cemmu ve Keşmir, Bosna Hersek, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı saldırısı nedeniyle Dağlık Karabağ’daki durum olmak üzere güncel konular ele alınacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.