SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Kırım Tatarlarının sorununu gündeme getirmeye devam edeceğiz

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Kırım Tatarlarının sorununu gündeme getirmeye devam edeceğiz

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin (YDSK) dördüncü toplantısı vesilesiyle Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukraynalı mevkidaşı Petro Poroşenko arasında yapılan görüşme sırasında ele alınan en önemli konulardan biri de Kırım meselesi oldu.

Görüşmeler sırasında Kırım sorununa büyük dikkat ayrıldığını belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, bir yıldan beri “işgal edilen Kırım’da Rusya’nın baskısı altında yaşayan" Ukrayna vatandaşları olan Kırım Tatarlarının sorunlarına kayıtsız kalmadığı için Türkiye’ye teşekkür etti.

Poroşenko, Erdoğan’la hem ikili hem çok taraflı düzeyde Kırım Tatarlarının haklarını korumaya yönelik ortak adım atma konusunda anlaştıklarını ifade etti.

Ukrayna yönetiminin kriz sürecinde ülkelerine olan sadakatlerini ortaya koyan Kırım Tatar Türkleri başta olmak üzere tüm etnik ve dini grupların haklarını tanıyan ve koruyan tavrının devamını dilediğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Bu vesileyle bu konuda değerli dostuma teşekkürlerimi sunmayı da bir borç bilirim" dedi.

Poroşenko'ya, Kırım Tatarlarının liderleri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov'a gösterdikleri ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Kırım'da tüm zorluklara, baskılara rağmen duruşlarından taviz vermeyen Kırım Tatar Türkleri'nin durumlarını yakından izliyoruz" dedi.

Erdoğan, Kırım Tatarlarının sorunlarını hem uluslararası platformlarda hem de ikili temaslarda gündeme getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.