SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan, Obama ile Ukrayna ve DAEŞ’i konuştu

ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan, Obama ile Ukrayna ve DAEŞ’i konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesini gerçekleştirdi.

26 Mart tarihinde gerçekleşen görüşmede, DEAŞ ile mücadele konusunda devam eden işbirliği, Irak ve Suriye'de barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürütülen ortak çabalar ele alındı.

T.C. Cumhurbaşkanlığın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, iki lider, Suriye'yle ilgili olarak, "Eğit-Donat" programı kapsamında ılımlı Suriye muhalefetini destekleme, yabancı savaşçıların söz konusu ülkeye sızmasını önleme konularında işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında da görüş teatisinde bulundu.

Barack Obama, görüşme sırasında, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan ülkemize sığınan yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapmasından ve yabancı savaşçılarla mücadele konusundaki katkılarından dolayı Erdoğan’a takdir ve teşekkürlerini iletti.

Yemen ve Ukrayna'daki son gelişmelerin, ayrıca İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelerin ele alındığı görüşmede iki lider, anılan meseleler ve diğer bölgesel konularda önümüzdeki süreçte de yakın işbirliği içerisinde birlikte çalışma hususunda mutabık olduklarını teyit etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.