SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Cumhurbaşkanlarından, teröristlere ültimatom verme çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2014 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski Cumhurbaşkanlarından, teröristlere ültimatom verme çağrısı

Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanları Leonid Kravçuk ve Viktor Yuşçenko, Ukrayna’da savaşan teröristlere ültimatom vermeye çağırdı.

İki Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan yazıda, silahı bırakmayıp insanları öldürmeye ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne taciz etmeye devam edenlere yok etme ültimatomu vermek gerektiğini belirtti.

İlgili yazıda, “Farklı formatlarda yapılan uluslararası müzakereler, Kremlin’in, hibrid savaşla bağımsız Ukrayna devletini yok etme planlarına hiçbir değişiklik getirmedi” kaydedildi

“Günümüzde ‘Donetsk Halk Cumhuriyeti’ ve ‘Lugansk Halk Cumhuriyeti’ tarafından işgal edilen toprakları, Ukrayna yönetiminin kontrolünden çıktı. AGİT Özel Gözlem Misyonunun bulunmasına rağmen Rus askerler ve araçlar Ukrayna sınırından serbestçe geçiyor” şeklinde anlatan Kravçuk ve Yuşçenko, buna cevap olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonun ile toplum, ekonomik ve siyasi alanlarda reformların yapılması gerektiğini belirtti.

Ukrayna'nın eski Cumhurbaşkanları, işgal edilen topraklara ilişkin ekonomik ve sosyal politikayı köklü olarak değiştirip teröristlerin kullanabildiği enerji ve finansmanın kesilmesi gerektiğini kaydetti.

“Ukrayna bütçesinin parası ile Ukrayna'nın egemenliği yok edilmez” şeklinde yazan Kravçuk ve Yuşçenko, bir Avrupa devlet başkanının, Rusya Federasyonu'nun büyük jeopolitik oyununun bir aracı olan teröristler ile anlaşma yapamayacağını belirtti.

“Ültimatom vermemiz gerekiyor. Silahı bırakmayı reddedip insanları öldürmeye, aç ve soğukta bırakmaya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne taciz etmeye devam edenler yok edilecek. Ukrayna’da, Ukrayna kanunlara ve uluslararası hukuk normlarına uygun devlet düzeni olacak” ifadeleri kullanılan açıklamada Kravçuk ve Yuşçenko, “Eşkıya gruplarının katılımı ile hiçbir görüşme söz konusu olamaz. Bu görüşmeler, bağımsız devlet olarak Ukrayna’nın varlığı konusunda pazarlıktır. İlgili görüşmeler, uluslararası temsilciler ve Avrupalı komşuların katılımı ile olsa bile hiçbir şartlarda kabul edilemez” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.