SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun mağazaları hala kilit altında

Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu, işadamı Seyran Osmanov’un temsilcisi, “tünelin sonundaki ışığı” henüz görmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun mağazaları hala kilit altında

Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu Seyran Osmanov’un Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’te kilit vurulan SHEN adlı ünlü mağazalar ve ziyafet salonu henüz faaliyetlerini yenilemedi.
 
Konuyla ilgili QHA’ya açıklama yapan avukat Rüstem İbraimov, “Mağazaların faaliyet göstermesi ile ilgili bilgiler söylenti. Maalesef bu böyle. SHEN’in açılacağı ümidindeyiz ama tünelin sonundaki ışık halâ görünmüyor. Hem mutfak eşyaları mağazası hem ziyafet salonu kapalı” diye kaydetti.
 
SHEN mağazaları sahibi Seyran Osmanov'un sorunu çözmeye çalıştığını dile getiren Rüstem İbraimov, mağaza ve ziyafet salonu kapalı olduğu müddetçe orada denetim yapılamadığını belirtti. Denetim yapanların, mağaza sahibine Türk ürünlerini kaldırmakla ilgili hiçbir şart koşmadığını ifade eden İbraimov, “Bize hiçbir şey söylenmedi, herhangi bir şart koyulmadı. Sadece geliyorlar ve çeşitli ihlaller aramaya başlıyorlar” dedi.
 
Aralık ayının başında büyük denetim süreçlerin başlamasından sonra işgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’te eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun Akmescit’te Puşkin ve General Vasilyev sokağında bulunan SHEN adlı ünlü alışveriş merkezlerine kilit vurulduğu bildirilmişti. SHEN şirketinin sahibi, tanınan Kırım Tatar iş adamı, eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu Seyran Osmanov olup, Akmescit’in General Vasilsyev sokağında yakında açılan SHEN alışveriş merkezinde, mağazalar ve ziyafet salonu bulunuyordu.
 
Türkiye’nin, hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler kötüleşti. Moskova, Türkiye’ye karşı yaptırımlar uyguladı, işgal edilen Kırım’ın Rus yönetimi ise Türkiye vatandaşlarının yarımadada artık iş faaliyetleri gerçekleştirmeyeceğini ileri sürdü. Kırım Tatarları dahil Kırım’daki birçok iş adamı Türkiye ile işbirliği yapmaktaydı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.