SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun mağazalarına kilit vuruldu

İşgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’teki ünlü alışveriş merkezi belirsiz süre için kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun mağazalarına kilit vuruldu

İşgal edilen Kırım’ın başkenti Akmescit’te eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu'nun Akmescit’te Puşkin ve General Vasilyev sokağında bulunan SHEN adlı ünlü alışveriş merkezlerine kilit vuruldu. Bu hafta kapatılan SHEN’de geçen hafta büyük denetim süreçleri başlamıştı.
 
QHA’nın kendi kaynaklarından öğrendiği bilgiye göre, mağazalar, yönetimin kararıyla kapatıldı. QHA’nın söz konusu kararın Türkiye ile Rusya arasındaki son olaylara bağlı olup olmadığı ile ilgili sorusuna kaynak cevap vermek istemedi.
 
SHEN şirketinin sahibi, tanınan Kırım Tatar iş adamı, eski Türkiye Kırım Fahri Başkonsolosu Seyran Osmanov olup, Akmescit’in General Vasilsyev sokağında yakında açılan SHEN alışveriş merkezinde, mağazalar ve ziyafet salonu bulunuyordu.
 
Türkiye’nin, hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler kötüleşti. Moskova, Türkiye’ye karşı yaptırımlar uyguladı, işgal edilen Kırım’ın Rus yönetimi ise Türkiye vatandaşlarının yarımadada artık iş faaliyetleri gerçekleştirmeyeceğini ileri sürdü. Kırım Tatarları dahil Kırım’daki birçok iş adamı Türkiye ile işbirliği yapmaktaydı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.