SON DAKİKA
Hava Durumu

Facebook, Rusya’nın tüm veri taleplerini reddetti

Rusya'nın Facebook'a yönelik veri talebiyle ilgili dört başvurusunun dördü de reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Facebook, Rusya’nın tüm veri taleplerini reddetti

Facebook sosyal ağına, Temmuz-Aralık 2016 döneminde Rusya yönetimi tarafından Facebook kullanıcısı 4 Rusya vatandaşı hakkında hesapları ile ilgili veri talebinde bulunuldu. Ancak Facebook, söz konusu başvuruların hiçbirine olumlu yanıt vermedi.

Facebook, dünya çapındaki devletlerden aldığı talepler hakkında daha fazla bilgi paylaşma çalışmaları kapsamında, düzenli olarak Devlet Talepleri Raporu hazırlıyor.

Temmuz-Aralık 2016 dönemine ilişkin rapora gore, Rusya Facebook’a 4 veri talebinde bulundu, taleplerin dördü de reddedildi. Rus yönetiminin kullanıcılar hakkında hangi bilgiyle ilgilendiği belirtilmezken, Facebook’un da hangi gerekçelerle talepleri reddettiği açıklanmadı.

Öte yandan Rusya, Facebook’a 121 içeriğe erişimin sınırlandırılmasıyla ilgili başvuruda bulunurken, tüm başvurular haklı bulundu ve içeriklere erişim sınırlandırıldı.

Facebook’un 2016 yılının ikinci yarısında farklı ülkelerin yönetimlerinden kullanıcılarının verilerinin kendilerine verilmesi ile ilgili 64 bin 279  başvuru aldığı kaydedilirken, 2016’nın ilk yarısına kıyasla bu sayının yüzde 9 oranında arttığı bildirildi.

En çok kullanıcı veri talebinde ABD’nin bulunduğu kaydedilirken söz konusu taleplerin yüzde 83,46’sının kabul edildiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.