SON DAKİKA
Hava Durumu

Filenin Sultanları Avrupa 3.’sü oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında ev sahibi Azerbaycan'ı 3-1 yenerek bronz madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Filenin Sultanları Avrupa 3.’sü oldu

Azerbaycan ve Gürcistan'ın ev sahipliğinde 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2017 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna ile C Grubu'nda yer aldı.

C Grubu müsabakaları Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası'nın üçüncülük maçında ev sahibi Azerbaycan'ı 3-1 yenerek bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sporcuları tebrik etmek için yayımladığı tebrik mesajında, "Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen 2017 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil ederek bronz madalyanın sahibi olan milli takımımızı tebrik ediyorum. Sporcularımızın uluslararası arenada elde ettikleri bu başarılar bizleri gururlandırıyor. Türkiye bir kez daha voleybolda ne kadar başarılı olduğu kanıtladı. Başarıda emeği geçen herkese şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın başantrenörü Giovanni Guidetti, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, özellikle son kez milli takım forması giyen bazı oyuncular adına çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Sezona madalya kazanma rüyasıyla başladıklarını ve sonunda madalyayı aldıklarını belirten Guidetti, "Dolayısıyla bu sonuç, bizim, oyuncular, federasyon ve Türkiye'deki voleybol taraftarları için de çok önemli. Türk Milli Takımı ile ilk yılım ve iyi bir başlangıç yaptık." dedi.

2017 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Sırbistan, Hollanda'yı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Hollanda şampiyonada gümüş madalya ile yetindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.