SON DAKİKA
Hava Durumu

Fin şirketi işgal edilen Kırım'a ürün göndermeyi reddetti

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlar dolayısıyla Finlandiya'da bulunan bir şirket ürünlerini Kırım'a göndermeyi reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fin şirketi işgal edilen Kırım'a ürün göndermeyi reddetti

Fin şirketi Wärtsilä, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a ürünlerini göndermeyi reddetti.



 



Şirket temsilcisi, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlardan dolayı işgal edilen Kırım’a dizel jeneratörler temin edemeyeceklerini belirtti.



 



Finlandiya’da üretilen jeneratörlerin, Rusya Ulaştırma Bakanlığı siparişi üzerine Kerç tersanesinde inşa edilen kurtarma gemisinde kullanılması planlanıyordu.



 



Rusya Ulaştırma Bakanlığı bu açıklamayla alakalı henüz bir yorumda bulunmadı.



 



Bilindiği gibi 5 Temmuz 2017 tarihinde Reuters haber ajansı kendi kaynaklarına dayanarak, Rusya’nın işgal edilen Kırım’a yaptırımlara rağmen Siemens gaz türbinleri gönderdiğini bildirmişti. Türbinler Alman-Rus ortaklığındaki ‘Siemens Gaz Türbini Teknolojileri’ şirketinde üretildi. Mart ayında Alman şirketi, türbinlerin Taman elektrik santraline getirildiğini söyledi, ama Reuters’in kaynaklarına göre Akyar’da (Sivastopol) bulunan iki gaz türbini, yerli elektrik santrali için kullanılacaktı.



164284



Ardından Alman Siemens şirketinin, Moskova Tahkim Mahkemesi'ne başvurarak Tehtopromeksport şirketi ve Alman-Rus ortaklığındaki ‘Siemens Gaz Türbini Teknolojileri’ şirketi aleyhine dava açıldığını bildirildi. Fakat Moskova’daki Tahkim Mahkemesi, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a yasa dışı olarak sevk edilen Siemens gaz türbinlerini haczetmeyi reddetti.



Daha sonra şirket mahkemeye, Rusya’ya sağlanan ve işgal edilen Kırım’a sevk edilen 4 gaz türbinin sağlanması ile ilgili sözleşmenin geçersiz kabul edilmesi ile ilgili dilekçe verdi. Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Alman şirketi Siemens'ten satın aldığı doğa lgaz türbinlerini işgal ettiği Kırım'da kullandığının ortaya çıkması üzerine yeni yaptırım kararı aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.