SON DAKİKA
Hava Durumu

Flynn 'Rusya bağlantıları' soruşturmasında ifade vermeyecek

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarını araştıran Senato'yla işbirliğine gitmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Flynn 'Rusya bağlantıları' soruşturmasında ifade vermeyecek

The Associated Press, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarını araştıran Senato'yla işbirliğine gitmeyeceğini duyurdu.



154150



Gazetede çıkan habere göre Flynn, susma hakkını kullanacak ve soruşturmayı yürüten Senato İstihbarat Komitesi'ne istenen belgeleri vermeyecek.



Komite, belgelerin teslim edilmesi için iki hafta önce Flynn'e bir mahkeme celbi yollamıştı.



Geçen hafta Komite'nin sözcüsü Senatör Richard Burr gazetecilere yaptığı açıklamada, Flynn'in soruşturmada işbirliğine gitmediğini söylemiş ve ifade verip vermeyeceği konusunda 'kesin bir yanıt' almadıklarını belirtmişti.



Daha önce Flynn, ABD Kongresi’nde soruşturmayla ilgilenen komitelerin önünde Trump’ın seçim kampanyası ve Rusya arasındaki ilişkiyle ilgili soruları yanıtlamayı teklif etti. Ancak anlatacağı şeylerin kendisini mahkemeye götüreceğinden şüphelenen Flynn, ifade vermek için yargılanmama garantisi istedi.



154203



ABD Kongresi’nin iki alt kanadı olan Kongre ve Temsilciler Meclisi’nde iki ayrı istihbarat komitesi, ABD Başkanlık seçimine Rusya’nın müdahil olup olmadığını ve Trump’ın seçim kampanyasıyla Rusya arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyor.



20 Ocak’ta koltuğa oturan ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn, göreve gelmeden önce Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesinde "Rusya'ya yaptırımların kaldırılmasını" konuştuğu yönündeki iddialar üzerine 14 Şubat’ta görevinden istifa etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.