SON DAKİKA
Hava Durumu

Forbes: Kırım köprüsü Rusya’yı çıkmaz sokağa götürüyor

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Forbes: Kırım köprüsü Rusya’yı çıkmaz sokağa götürüyor

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, dış dünya ile bağlantısı kopan Kırım’ın, Rusya için çıkmaz sokak haline geldiğini yazdı.

Ukrayna’nın Kırım’a ulaşım ablukası uygulaması nedeniyle Kerç boğazı üzerinden yapılması planlanan köprünün Rusya’yı çıkmaza götürdüğünü belirten Forbes dergisi, “Kırım’da tüm yolcu akımı Moskova-Harkiv-Simferopol trenine sığıyordu. Yük treni ise, yarımadadaki ihtiyaçları karşılamak için gerekiyordu” yazdı. Forbes dergisine konuşan Moskovalı yol uzmanı, Kırım köprüsü projesini aptallık olarak nitelendirdi.

Kırım köprüsünün, ancak Rus ürünlerinin Avrupa Birliği’ne ulaşımını kısaltması durumunda ekonomik fayda sağlayabileceğini kaydeden Forbes, günümüzde batı ülkelerinin yaptırımları uygulandığı zaman ilgili durumun imkânsız olduğunu bildirdi.

Şubat ayında Rusya Devlet Karayolları Müdürlüğü (Rosavtodor) ve Rus Stroygazmontaj şirketi, Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek köprünün inşaat sözleşmesini imzaladı. Stroygazmontaj şirketinin daha önce doğalgaz hatlarının inşaatı ile uğraştığı ve köprü inşaatında tecrübe sahibi olmadığı için ilgili işi nasıl kazandığı hala tartışılıyor. Stroygazmontaj şirketinin sahibi Rusya’nın en zengin iş adamlarından biri olan Arkadiy Rotenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan yakınlığı ile biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.