SON DAKİKA
Hava Durumu

Formançuk: Muhalefet savaşmadan Kırım’ı teslim etti (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2012 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2012 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Formançuk: Muhalefet savaşmadan Kırım’ı teslim etti (FOTO)
Kırımlı siyaset bilimcisi Aleksandr Formançuk, muhalefetin Kırım’da oylar için mücadele vermediğini ve savaşmadan Kırım’ı Bölgeler Partisi’ne (BP) teslim ettiğini söyledi.

Formançuk, 9 Ağustos’ta Akmescit’te düzenlediği basın toplantısında “Muhalif partiler Kırım’ı savaşmadan teslim etti, yani Birleşik Muhalefet listeler arkasında saklandı. Ben, Andrey Sençenko ve Lyudmila Denisova ve hatta Sergey Velijanskiy gibi muhalif partilerinin Kırımlı parlak mensuplarını kast ediyorum. O, listelerden seçilemeyeceğini anlayınca hiç olmazsa Batkivşçına’nın (Atavatan Partisi) itibarı için mücadele edebilirdi.”dedi.

Formançuk, Kırırm’da muhaliflerin çoğunun bağımsız aday olduğunu belirterek onların milletvekili seçilme şanslarının düşük olduğunu iddia etti. Formançuk, “Birleşik muhalefetin Kırım’da tek koltuklu bölgelerde bağımsız aday sunması, bir edepsizlik gibi görünüyor, çünkü Kırım’ı savaşmadan teslim ediyorlar. Bunun için bağımsız aday sorunu çıktı… Kırım’da tanınan insanlar seçimleri kazanmayabilir, ama aynı zamanda seçimlere heyecan kazandırabilir.”dedi.
Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.