SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa Dışişleri Bakanlığı: “Dünya İran ile savaşmaya hazır olmalı”

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2007 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2007 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa Dışişleri Bakanlığı: “Dünya İran ile savaşmaya hazır olmalı”
BBC’nin bildirdiğine göre, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, dünyanın İran’ın nükleer kibiri nedeni ile ortaya çıkabilecek olan savaşa hazır olması gerektiğini söylüyor.

Kouchner Fransız radyo ve telezizyon demecinde, “En kötü ihtimale karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor, en kötü şey ise savaştır.”dedi.

Bernard Kouchner’in sözlerine göre, İran’ın nükleer programı ile ilgili görüşmelerin sonuna kadar devam etmesi gerekiyor, ama eğer Tahran nükleer silahın üretimini yaparsa, dünyayı tehlike altına sokacak.

İran, nükleer silah üretimini gerçekleştireceği iddialarını reddederek uranyum zenginleştirme projesine devam etmekte.

Bernard Kouchner, ayrıca Fransa hükümetinin birçok Fransız şirketinin İran ile işbirliği yapmama talebinde bulunduğunu bildirdi.

Kouchner, “Fransız şirketlerinin iş yapmalarını yasaklamıyoruz, ama bunu da tavsiye etmiyoruz” dedi. Fransa, Avrupa Birliğinden İran’a yaptırımların uygulanmasını istiyor. Bakan, “BM yaptırımlara ek olarak son yaptırım paketini hazırlamaya karar verdi.” dedi.

Daha önce BM Güvenlik Konseyi İran’a ekonomik yaptırımlar uygulayarak Tahran’a karşı askeri harekatın yapılmasına izin vermedi.

Bu sırada ABD, İran’ın nükleer silahların üretimini durdurmak maksadı ile İran’a karşı savaşın açılmasını olanaklı görüyor.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.