SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa ve Almanya Donbas’taki durumdan endişeli

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın teröristler tarafından işgal edilen bölgelerinde ekonomik, ekolojik ve insani durumun kötüleşmesi risklerine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa ve Almanya Donbas’taki durumdan endişeli

Fransa ve Almanya, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı teröristlerin kontrolü altında olan bölgelerin ekonomik, ekolojik ve insani durumun kötüleşmesi riski altında olduğunu kaydetti.
 
Bugün 31 Mayıs tarihinde düzenlenen bir basın toplantısında konuyla ilgili açıklamada bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Normandiya formatında (Ukrayna, Fransa, Almanya, Rusya) Dışişleri Bakanlıkları siyasi müdürler görüşmesinde çalışma gruplarının faaliyetlerinin sonuçlarının ele alındığını belirtti.
 
Fransa Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, “Görüşme sırasında teröristlerin kontrolünde bulunan bölgelerdeki durum ile ilgili yenilenmiş bilgiler sunuldu. Bu bilgiler ciddi endişelerin nedeni olarak kalmaya devam ediyor” diye kaydetti.



156317



Daha önce Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı teröristlerin, Donetsk ilinin Volnovaha ilçesindeki Zelenıy Gay köyünde bulunan çocuk tatil kampını 31 Mayıs'ta gecenin ilk saatlerinde ateş altına aldığı bildirilmişti.
 
Çocukların tatil yapmak için Haziran ayının başında kampa gelmesi gerektiğine dikkat çeken Ukrayna Ulusal Polisi, olayın meydana geldiği sırada kampın bulunduğu alanda sadece bekçinin olduğunu, bundan dolayı olay sırasında yaralanan olmadığını bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.