SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransız milletvekili, Kırım ziyaretinden dolayı AKPM’den atılabilir

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransız milletvekili, Kırım ziyaretinden dolayı AKPM’den atılabilir

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Göç Komitesi Başkanı Thierry Mariani, Fransız heyetinin Kırım’a yaptığı ziyaretin organizasyonu nedeniyle görevinden atılabilir.

Ukrayna’nın Ukrinform haber ajansı, 31 Ağustos tarihinde Paris’te AKPM Bürosu temsilcilerinin yapacağı toplantıda söz konusu konunun ele alınacağını ve büyük ihtimalle Thierry Mariani’nin görevden atılacağını belirtti.

Ukrinform’a konuşan AKPM yetkilisi, “Görevden atma dahil omak üzere Fransız milletvekili Mariani’ye karşı net yaptırımları uygulama ihtimali çok yüksek. Çünkü bu isim, diğer Fransız milletvekilleri ile beraber, AKPM’nin bu yıl ve geçen yıl kabul ettiği kararları ihlal etti” dedi.

Thierry Mariani’ye yaptırım uygulama inisiyatifinin, AKPM’de Ukrayna heyeti başkanı Vladimir Aryev’e ait olduğunu anlatan AKPM yetkilisi, “AKPM Başkanı Anne Brasseur’un başkanlığındaki büroda bu konunun ele alınacağı durum, AKPM’nin niyetinin ciddi olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin resmi internet sayfasında yayınlanan toplantı gündeminde, Fransız milletvekillerinin Kırım ziyareti de yer alıyor.

23 Temmuz tarihinde Thierry Mariani başkanlığında Fransa Senatosu ve Ulusal Meclisi’nden oluşan Fransız parlamento heyeti işgal edilen Kırım’a ziyaret gerçekleştirdi. Fransız heyeti üyeleri, yarımadada Kırım Tatarlarının hiçbir sorununun olmadığını ileri sürdü ve Rusya’ya karşı yaptırımların iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Fransız milletvekillerinin yarımadaya ziyaret gerçekleştirmek için Ukrayna’dan onay almadığını bildirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı ise söz konusu ziyareti, uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı da heyetin Kırım ziyaretinin uluslararası normların ihlali olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.