SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransız politikacılar tekrar işgal edilen Kırım’da

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da sözde seçimlerin düzenlenmesini kınamıştı...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransız politikacılar tekrar işgal edilen Kırım’da

İşgalci Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin’in arkadaşları Fransız milletvekilleri Thierry Mariani ve Nicolas Dhuic, Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’e (Akyar) yasa dışı ziyaret ile geldi.
 
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a gelerek Ukrayna yasalarını tekrar ihlal eden Fransız milletvekillerinin Sivastopol’e Rusya yönetiminin düzenlendiği sözde valilik seçimlerini gözlemlemek için geldiği ileri sürüldü.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ukrayna’nın Fransa Büyükelçisi Oleg Şamşur, “Saldırganın yardakçıları Thierry Mariani ve Nicolas Dhuic tekrar Kırım’da. Ama bunun bir yardımı olmaz. Dünya işgal edilen Kırım’daki seçimleri tanımıyor” diye kaydetti.



159114



Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’ün işgalci yönetiminin sözde valilik seçimleri düzenlemeyi planladığından dolayı protesto etmişti. Kremlin’in işgal edilen yarımadadaki eylemlerini “işgalci devletin, egemen Ukrayna’ya ait bölgede ulusal yasalarını yürürlüğe geçirme çabası” ve uluslararası hukuk ile Ukrayna yasalarının sıradaki kaba ihlali olarak adlandıran Dışişleri Bakanlığı, “Ukrayna, Kremlin’in geçici olarak işgal edilen bölgede düzenlediği herhangi bir “seçim süreçlerini” tanımıyor ve onları, esas ve içerik açısından değersiz olarak kabul ediyor” diye kaydetti.
 
Ardından Avrupa Birliği (AB), Rusya tarafından işgal edilen Akyar’da (Sivastopol) 10 Eylül’de düzenlenecek vali seçimlerini tanımayacağını duyurdu. AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, “Avrupa Birliği kendi tanımama ve yaptırım politikasına sadık kalıyor. Avrupa Birliği, Rusya Federasyonu’nun Kırım’da düzenlediği seçimleri ayrıca orada seçilmiş yerel yönetim ve (sözde) milli temsilcileri tanımıyor” açıklamasında bulundu.
 
Bilindiği gibi, Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’de 10 Eylül tarihinde sözde vali seçimleri düzenledi. Sözde Vali koltuğu için Dmitriy Ovsyannikob, Roman Kiyaşko, İlya Juravlyev, İvan Ermakov ve Nikolay Kryajev olmak üzere toplam beş aday yarıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.