SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, İlmi Ümerov’u aşırıcılıkla suçladı

Rus işgalciler, Ümerov’a karşı baskı yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, İlmi Ümerov’u aşırıcılıkla suçladı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’u Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik çağrılar ve eylemlerde bulunmakla suçladı.

Ümerov, FSB görevlileri ile görüştükten sonra artık şüpheli değil sanık olduğunu ifade etti.

Daha sonra konu ile ilgili bilgi veren Ümerov’un avukatı Emil Kurbedinov, işgalcilerin Ümerov’un ifadeleri için hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğine dair bir kararname verdiklerini belirtti.

Kurbedinov, “İlmi ağa (ağabey), Anayasanın 51’nci maddesine dayanarak ifade vermeyi reddetti. Görüşme bitti” dedi.

Kırım Tatarlarına karşı baskıların durmak bilmediği Kırım’da Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), 12 Mayıs tarihinde Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’u gözaltına almıştı.

Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya, FSB’nin İlmi Ümerov’a karşı dava açtığını bildirerek, Ümerov’un Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik çağrılar ve eylemlerde bulunmasından şüphelenildiğini ileri sürmüştü. Ardından Ümerov hakkında ev hapsi kararı verilmiş ve evinde arama yapılmıştı.

Arama sırasında hiçbir şeyin müsadere edilmediğini bildiren avukat Cemil Temişev, “Arama sırasında kolluk kuvvetleri, yasaların öngördüğü şekilde davrandılar. Arama sona erdi, esnasında hiçbir şey bulunmadı, hiçbir şey müsadere edilmedi. Kolluk kuvvetleri evden ayrıldı” diye kaydetmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.