SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, Kırım’da aramalardan önce ne yapıyor?

FSB'nin arama yapacağı evi önceden kameralar ile izlediği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, Kırım’da aramalardan önce ne yapıyor?

Kırım Tatar Halkının Haklarını Koruma Komitesi Koordinatörü, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Eskender Bariyev, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerin, işgal edilen Kırım’da arama yapmadan önce kamera olan arabaları, Kırım Tatarlarının evlerinin yakınlarına yerleştirerek takip ve tarassut altına aldıklarını bildirdi.

“Kırım Tatar Kaynak Merkezi’nin uzmanları, FSB'nin arama ve tutuklamalardan birkaç gün önce, kurbanların evlerinin yakınlarına takip kameraları olan arabalar bırakıyor” diye belirten Bariyev, söz konusu arabaların boş durup sahipsiz gibi gözüktüğünü ifade etti.

Bariyev, “Tanımadığınız ve sahipsiz arabalar gördüyseniz, dikkatli ve itinalı olun” diye bildirdi.

Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’da işgalci Rus kolluk kuvvetleri, bugün, 26 Mayıs'ta sabahın erken saatlerinde Kırım Tatarlarının evlerine baskın düzenlemeye başladı.
 
Konu ile ilgili bilgi veren avukat Emil Kurbedinov, Akmescit ve Alupka şehrinde de aramaların yapıldığını bildirdi.
 
Evinde arama yapılan Timur Osmanov’un Aşırılık ile Mücadele Merkezi’ne götürüldüğü belirtildi. Timur Osmanov’un arkadaşları ve iş ortakları Hayser Halilov ve Artur Haltayev’in evlerinde ve ortak olarak işlettikleri mağazada da aramaların yapıldığı bildirildi.
 
Kırım’daki aramalar ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kırım Tatar halkına karşı yürüttüğü yasa dışı faaliyetleri siyasi baskı aracı olarak tanımlayarak uluslararası topluma Rusya’yı durdurma çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.