SON DAKİKA
Hava Durumu

FT: Ukrayna’daki kriz Alman tanklarına olan talebi arttırdı

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2015 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2015 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FT: Ukrayna’daki kriz Alman tanklarına olan talebi arttırdı

İngiliz Financial Times Gazetesi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdıktan sonra Doğu Avrupa’da bulunan NATO üyelerinin, silah yetersizliğinden dolayı Almanya’da üretilen askeri araçlar ile ilgilenmeye başladığını yazdı.

İngiliz gazetede, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde başlayan savaşın, askeri araçlara olan talebi ciddi bir şekilde arttıdığı belirtildi.

Alman Leopard tankların imalatını yapan KMW Şirketi'nin Başkanı Frank Gaun, “Doğu Avrupa’da ve NATO ülkelerinde belli silahların üretim veya yenileme talebi çok arttı. NATO sistemdeki eksikliğini biliyor” dedi. Gaun, Rus ordusunun ve Rusya yanlısı teröristlerin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne karşı gerçekleştirdiği atakların, poltikacıları, karadan yapılan saldırıları püskürtmek için askeri araç ve silahları satın almayı teşvik ettiğini belirtti.

Leopard tankları için top, ekipman ve diğer sistemleri üreten Rheinmetall Şirketin'nin yetkilileri de Ukrayna’daki savaşın, silah satışlarını canlandırdığını kaydetti. “Ukrayna, savunma sektörüne siyasi impüls verdi” diye ifade eden Rheinmetall yetkilileri, 2015 yılının ilk yarısında satışların yüzde 18 artarak,1 milyar Euro’ya kadar vardığını bildirdi.

Son yıllarda Avrupa Birliği’nde savunma harcamaları azaltıldığından dolayı Alman silah üretcileri zarar ediyordu. Ancak Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdıktan sonra AB ülkeleri, savunma bütçelerini arttırma kararını verdi. Örneğin, Almanya yönetimi, 100 adet yeni tank almaya ve Fransa ile ortak olarak yeni bir tank geliştirme kararını aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.